sâmbătă, 9 iunie 2012

Zodiac Challenge - Taur


Nu puteam sa ratez zodia asta, ca doar e zodia celei mai importante persoane din lume - a mamei mele! De fapt, oricum nu puteam sa o ratez, ca am promis ca voi participa la toate concursurile pe tema zodiacului de pe Breslo :))

Vanilla Sky
Taurul este un realist prin excelenta. Isi cunoaste limitele, este ordonat, obiectiv, inimos si sociabil, dar bine ancorat in mediul lui, in care schimbarea nu e privita cu simpatie. Are nevoie de siguranta, iar lumea lui se invarte in jurul ideii de proprietate, nu neaparat materiala. Dincolo de aceasta aparenta rigida, are o naturalete pe care mi s-a parut ca cel mai bine o reprezinta Penelope Cruz. Care nici macar nu-mi placea pana sa o vad in “Vanilla Sky”… dar acolo s-a intamplat ceva… probabil contrastul intre atmosfera hollywoodiana si naturaletea, aparenta fragilitate si expresivitatea unei actrite europene m-au cucerit si m-au inspirat.
Principii compozitionale: Idiograma zodiei, indulcita cu ceva volute in plus si pietre in culori dulci, de nisip fierbinte J
Cromatica: Complementaritea galben – violet, cu ceva accente de cupru / portocaliu. Pentru ca galbenul si portocaliul sunt culorile specifice Taurului, dar am simtit nevoia sa mai tai din dulceata cu violetul ametistului.
Materiale:
-  sarma de cupru emailat – metal caracteristic al zodiei:
-  ametist – piatra care aduce linistea, calmeaza nerăbdarea, stresul, agitaţia, ajută la canalizarea energiilor si la temperarea obsesiilor sau dependenţelor
-  agata galbena – piatra protector, dinamizeaza si insufla curaj purtatorului;
- agata portocalie -   datatoare de speranta, progres, entuziasm
Dimensiuni:
Diametru colier – 12 cm
Dimensiune pandantiv – 8 x 7 cm
Dimensiune cercei – 6 x 2 cm inclusiv tortita





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu